АМЮ набира участници за младежки обмен “Young Nature Explorers” в Турция

Асоциация на младите юристи набира шестима младежи на възраст между 18 и 30 години за обмен в периода 4-12 август 2018 г. в Турция.

Основната цел на проекта е да насърчи младите хора към природосъобразен начин на живот и да използват природни продукти. Специфичните цели са: 1. Да се увеличи любовта на младите към природата. 2. Да се повиши информираността на младите хора за значението на природосъобразния начин на живот. 3. Да се даде информация на участниците за здравословните проблеми, които създават изкуствените храни. 4. Да развие желанието да се води живот в естествена среда и да се опазва естествения начин на живот. 5. Да научи участниците как се произвеждат натурални храни. 6. Да се повиши информираността на местните хора за опазването на природните местообитания.7. Да насърчава производството на натурална храна.

Активности по време на проекта: запознаване, обучение за изграждане на палатка и подслон, интегриране, Време за Еразъм+ и Youthpass, колко обичаме природата?, какво правим за природата?, лов на съкровища, почистване на района, събиране на билки, приготвяне на натурални храни, посещение на село Ortanca, село Dadalı, консервиране, царевично парти, правене на птичи гнездо, срещи с хора на пикник, време за реклама, подготовка на табела, моята бъдеща мисия, изготвяне на бюлетин, планове за разпространение, обща оценка и проучване и други.

Настаняването в първия ден на обмена ще бъде в GRAND BEYAZ SARAY OTEL**** в Дюздже, Турция. В останалите дни от обмена настаняването ще е в палатки в къмпинг област (точен адрес: 81650 Kurugöl Köyü/Akçakoca/Düzce). В зоната за къмпинга ще има 4 тоалетни и 3 душа. Организаторите ще осигурят палатки и спални чували. В зоната на къмпинга има малка река, в която може да се плува, а само на километър е разположен красив каньон.

Храната и настаняването на участниците е на 100 % покрито от организаторите. Такса за участие: НЯМА. Работният език на обучението е английски език.

Форма за кандидатстване: https://docs.google.com/forms/d/1WlDKYSU0ysnXkUmDw2rDbbbT7eXnufOnWWFG6eV-30U/edit Краен срок за кандидатстване: 6 юли 2018 г.

За повече информация: milena.kichashka@gmail.com